top of page

Unalaska's Countess Smilla - Smilla

BIS Dansk Champion, Københavns Vinder 2000, Deutsche Bundessieger 2000, Svensk Champion, Sieger Berlin 2001, Klub Champion, Norsk Champion, Nordisk Champion, International Champion, Tysk Champion & Tysk Klub Champion (DCNH), Nordisk Vinder 2004.


Årets Alaskan Malamute tæve 2000 (Dansk Kennel Klub)
Årets Alaskan Malamute tæve 2001 (Spidshundeklubben)
Årets Alaskan Malamute senior 2005 (Spidshundeklubben)

pix11.jpg
Født:
Død :
 
Farve:
Vægt:
Højde:
Hofter:
Albuer:
Øjne:
Langhårsgen
Polyneopati
1997 July 24
2006 June 15
Black & White
34 kg
61 cm:
C (OFA Good)
0/0
Clear
-
-

Smilla er opdrættet af  Joan Bach, Unalaska Alaskan Malamutes, Danmark.


Smilla var vores første malamute. Hun var næsten 3 år, inden hendes udstillings-karriere tog fat for alvor.

 

Med et dansk championat erhvervet på 3 af hinanden følgende udstillinger, BIR, Deutche Bundessigeger og 3. bedste i gruppe 5 (ud af 700+ spidshunde) ved Bundessieger-Zuchschau i Dortmund i 2000, samt en BIS1 placering, som kun én af to Alaskan Malamute tæver herhjemme (den anden er Indi) er noget af dét, der træder mest frem.


Smilla opnåede de mål, vi havde sat os for, da vi startede med udstilling, hvilket har resulteret i, at hun er stadig den mest meriterede Alaskan Malamute i Danmark. I udstillingsringen viste Smilla en formidabel udstråling, sjældent set blandt tæver.


Smilla var blandt de første hunde herhjemme, der bestod den svenske træktest.


I dagligdagen kendte Smilla også sit værd. Hun var venlig og imødekommen overfor andre hunde, så længe de forstod, at hun var en dame af karakter.
Mødte vi vejens unger på en gåtur, var hun gerne klar til et klap og et nus. Meget forsigtigt fik alle ungerne et hundekys med på vejen.


På trods af flotte resultater valgte vi ikke at anvende Smilla til avl på grund af helbredsmæssige årsager.

 

d. 15/6 2006 var vi nødt til at sige farvel til Smilla. En knoglesvulst i venstre forben havde udviklet sig, og den var meget smertefuld for Smilla. Der findes ingen helbredelse eller lindring.

Det var en hård beslutning at tage afsked med en god ven, der har givet os så meget - både af oplevelser og gode venner.


Smilla vil altid have en helt speciel plads i vores hjerter.

bottom of page