top of page

Williwaw's Qanuk - Qanuk

pix4.jpg
Født:
Død :
Farve:
Vægt:
Højde:
Hofter:
Albuer:
Øjne:
Langhårsgen
Polyneopati
1998 June 25
1999 January 5
 
-
-
-
-
-
-
-

Qanuk var vores 2 hund - importeret fra USA..
Vi ville gerne have en hund fra USA for at bringe nyt blod til Danmark.
Efter lang tid søgen på i internet, bøger, årsbøger, annuals fra Alaskan Malamute Club of America blev vi enige om, at kennel Williwaw ejet af Mary Jane og Al Holabach fra Seattle havde de typer vi kunne lide.
Vi forespurgte og blev accepteret til en hvalp.

Vi tog til Seattle, da hvalpene var næsten 8 uger. Vi boede hos MJ og Al, og brugte det meste af dagene med at sidde nede hos hvalpene og kigge og kigge og kigge..

Der var en sort dreng i kuldet, som de selv skulle beholde. Al var ret begejstret for River Dance – så deres dreng skulle hedde Williwaw’s River Dance – Benny.

Vi valgte den lyse grå dreng, som var mest villig til at stå og løbe pænt - som man nu kan når man er 8 uger…. Vi kaldte ham Qanuk, som betyder ”snefnug” på eskimo.

Qanuk tog flyveturen hjem i stiv pote. Da vi viste Qanuk til Smilla, var hun ret fornærmet.
Dét var der ikke nogen, der havde fortalt hende noget om… Qanuk skulle ikke røre hende, gå forbi hende eller lege med hende uden et vrissent brøl.
Heldigvis var Qanuk totalt upåvirket at sådan et surt ribs. Han lagde sig trolig op af Smilla, når de sov, bød op til leg med bideknuden – med dét resultat, at Smilla ret hurtigt så fidusen med Qanuk – han kunne jo leges med. De blev ret hurtigt gode venner.

Et par uger efter vi havde fået Qanuk hjem, startede noget mavebøvl. Det blev aldrig rigtig godt trods skånekost og dyrlægens overvågenhed.
Det hjalp ikke på Qanuk situation, at han havde ædt en skosål, som satte sig på tværs i mavesækken.
Det var nødvendigt med en operation 2. Juledag - med Karsten som operationssygeplejerske.

Operationssåret helede som det skulle, men stakkels Qanuk havde ikke mange kræfter tilbage til at komme sig efter operationen. Qanuks korte liv sluttede 5. Januar 1999 - godt 5½ måned gammel.

 

bottom of page