top of page

Elizabeth Elwynn Stormyth - Akela

2 x CACIB; 1 x Danish CAC
Rostock Sieger 2008

pix16.jpg
Født:
Død :
 
Farve:
Vægt:
Højde:
Hofter:
Albuer:
Øjne:
 
Langhårsgen
Polyneopati
2006 Oct 08-
2018 Jan 26
Gray & White
29 kg
58 cm:
B (A/B)
0/0
Clear ('07, '08, '09 & '11)
Not tested
Not tested

Akela var opdrættet af Katerina Scheuflerová, Kennel Stormyth, Tjekkiet.
 

Akela er en af de 10 hvalp, der kom ud af parringen mellem vores Anakin og Biskay Princess of Stormyth - Eliska.

Vi har importeret Akela i samejerskab med Camilla og Carsten Almind Hansen - der i forvejen har Juneau's Rain Maker - Balto. I det daglige skal Akela bo, vandalisere og forkæles sammen med Balto af Camilla, Carsten og familien i Holbæk.

Camilla & Carsten fortæller om Akela:
Akela er vokset op til at blive en usædvanlig velafbalanceret og meget kærlig Malamute.
Hendes dagligdag i en storfamilie med 4 drenge og 2 katte har præget hende i en positiv retning og hun lader sig ikke sådan gå på af høje lyde eller løbende børn. Hun er meget glad for børnene og alle bliver hilst af logren, woo'en og et anerkendende slik.


Akela har et helt unikt forhold til kattene som hun er vokset op sammen med. Især den ene kat, som hun leger forsigtigt med og sover sammen med - ikke almindelig malamute-adfærd...


Akela mestrer - meget usædvanligt - disciplinen "at gå uden snor". At lære en malamute at komme når kaldt, er bestemt ikke det nemmeste. Og da friheden ved at gå uden snor også forpligter til sund og god adfærd overfor andre hunde, er Akela godt socialiseret og kan acceptere stort set alle andre hunde (læs: hvis de andre hunde forstår at "tale deres hundesprog rigtigt").


Akela er en frygteligt charmerende kælepotte, og hendes kønne fjæs giver hende mange fordele. Hun læser hurtigt hvem hun, med størst fordel og afkast, kan charmere sig ind på og så har man hendes uforbeholdne kærlighed. Især hvis der er mad i farvandet.
Også når der ikke er mad involveret er Akela meget social, hvor vi mennesker er, er Akela også. Og her er det så at det forkælede kommer ind i billedet. Akela har nemlig adgang til både seng og sofa og benytter sig af enhver chance til at ligge sammen hele familien i sofaen, når der skal ses tv. Nu er Akela jo ikke ligefrem en skødehund, men det er som om at hun fuldstændigt abstraherer fra sin egen størrelse og stille og forsigtigt får sneget sig op på skødet af os andre. Her nyder hun så godt af nus og kærlighed fra alle og er hele familiens centrum - Gerne sammen med katten.


Akela er blevet udstillet jævnligt med gode resultater, og er blevet parret med Kinuk's He Has It All - Haiko d. 9 april 2010. Læs mere under Hvalpe.

Akela pensionerede sig selv efter hvalpene med Haiko. De to gav os så meget og mere, end vi kunne have drømt om i et kuld.

Akela levede et god senior liv som matriark hos Camilla & Carsten..

bottom of page